ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ 
Σήμερα, Τρίτη 22/11/2011 στα πλαίσια της αγωγής υγείας των μαθητών μας επιστημονικοί συνεργάτες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄- Β΄ - Γ΄ Λυκείου σε θέματα που αφορούν την σεξουαλική τους αγωγή. Ενημερώθηκαν για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (προέλευση - διάγνωση - μετάδοση - πρόληψη)  δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο AIDS μιας και η παγκόσμια ημέρα που γιορτάζει την πρόληψη από το νόσημα και το "αγκάλιασμα" των οροθετικών, πλησιάζει (1η Δεκέμβρη). Ο Κος Λιάντης Ηλίας (ψυχολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ), τους έδειξε με την ανάλογη σοβαρότητα τη σωστή χρήση του προφυλακτικού και οτιδήποτε πρέπει να γνωρίζουν γύρω από αυτό. 
Τα παιδιά συμμετείχαν  στην σημερινή ημερίδα ενεργότατα! Μαθητές της Γ΄γυμνασίου πλαισίωσαν το χώρο με κολάζ που αφορούσαν θέματα γύρω από τους πιο συχνούς και επικίνδυνους ιούς " HIV, ΗΒV, HCV και HPV". Συνέλεξαν πληροφορίες γύρω από τα ΣΜΝ και διένειμαν στους συμμαθητές τους. Βιβλία με περιεχόμενα τα αφροδίσια νοσήματα και όχι μόνο διατέθηκαν στους μαθητές από τη "γραμματεία νέα γενιάς".  Αξίζει επίσης ένα θερμό ευχαριστώ στη συμβολή του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ενημέρωση των σχολείων για θέματα τόσο σε γνωστικό επίπεδο όσο και ζωής....
Γιατί μην ξεχνάμε "Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!".
Συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου για την εργασία τους και την πολύτιμη συμβολή τους! 
Ευχαριστώ τον Κ. Ανδρεαδάκη για την αμέριστη βοήθεια του σε όλα!!!
Χατζαντωνά Άννα - Βιολόγος  

"ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΗΜΟ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ AIDS, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ"
Elizabeth Taylor (1932- 2011)


 "Με την πρώτη μας ενημέρωση για την σεξουαλική αγωγή, μάθαμε για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς και για τους τρόπους προστασίας από αυτά. Επιπλέον με τη βοήθεια του ψυχολόγου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. απαντήθηκαν όλες οι σχετικές ερωτήσεις μας. Κάτι σημαντικό που συγκρατήσαμε από αυτήν την εμπειρία ήταν ότι η πρόληψη δείχνει σεβασμό προς την υγεία του συντρόφου μας και του εαυτού μας..."
Μαθητές Γ΄Γυμνασίου 

Φωτογραφικό υλικό   της  ημερίδας: εδώ 
Περισσότερα :εδώ