10η Διημερίδα Βιολογίας 2016

ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ· με τη συνεργασία και συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, των Σχολικών Συμβούλων κλ. ΠΕ04 της ΔΔΕ Πειραιά και του ΕΚΦΕ Πειραιά -Καλλίπολης διοργανώνουν:
την 10η Διημερίδα Βιολογίας με τίτλο: «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία» 
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά ο «Άγιος Παύλος».

Οι ώρες διεξαγωγής της θα είναι 09:30 - 13:30 την Παρασκευή 12 / 2 / 2016 και 10:00 -13:30 το Σάββατο 13 / 2 / 2016. 
Η θεματολογία της διημερίδας (μεταξύ άλλων), περιλαμβάνει σύγχρονα ζητήματα της Βιολογίας όπως :
Η έρευνα για την ανάπτυξη φαρμάκων και η εφαρμογή της στην καθημερινότητα,  
Ο κόσμος των φυτών,
Θέματα Βιοηθικής (γενετικές εξετάσεις, κλωνοποίηση, οι κλινικές μελέτες, προγεννητικός έλεγχος, ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εφαρμογές της βιοτεχνολογίας κλπ). 
Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές με σημαντικό έργο στην επιστήμη της Βιολογίας. 
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα της διημερίδας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http/lyk-ralleion.att.sch.gr και www.pev.gr, όπου και θα αναρτηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διημερίδα. 

Η διημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής. Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.